Εδώ και λίγους μήνες που το εφάρμωσα νοιώθω πολύ περίφανη για τη μαγειρική μου! Καλά, μεταξύ μας πάντα ένοιωθα! Αλλά τώρα έχω κι εγώ το μυστικό μου που θα μοιραστώ μαζί σας.
Σκόρδα ψητά!
Σε ένα πήλινο μπολάκι βάζουμε σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και γεμίζουμε με ελαιόλαδο όσο πάει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180C για 20' περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αδειάζουμε το λάδι σε μια γλάστρα (τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο, ειδικά αν έχετε τριανταφυλλιές) και βάζουμε τα σκόρδα σε ένα βάζο και το γεμίζουμε ξανά με ελαιόλαδο. Βάζουμε και άλλο αρωματικό αν θέλουμε (εγώ βάζω κροκο) και κρατάμε τα σκόρδα για πάντα!
Είναι φοβερό το άρωμα που παίρνει το λάδι! Βάζω σχεδόν σε κάθε φαγητό από μια κουταλιά της σούπας από το λάδι και παίρνει ένα φοβερό άρωμα το φαγητό, χωρίς την ενοχλητική πολλές φορές αψάδα και γεύση του σκόρδου!
Σας φιλώ από μακρια γιατί είμαι και κρυωμένη....σνιφ!
Πολύ ωραίο αυτό το ''κολπάκι'' με το σκόρδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι αυτό για τις τριανταφυλλιές δεν το ήξερα.
Να ρίχνουμε λάδι στο χώμα?
ναι! τις θρέφει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο tip :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κάνω
Περαστικούλια
ΜΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΝΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΙΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ!!!!!
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!!!
Ευχαριστώ παιδιά! Την καλησπέρα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφή