Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Τα πρώτυπα...

Έμαθα μια ζωή να είμαι μια γυναίκα με καλές αναλογίες και πάνω κάτω στα κιλά μου. Υπήρξα και πρότυπο μοντέλου (αν εξαιρέσεις το ύψος) υπήρξα και αδιάφορη, κοινώς κανονική. Ποτέ όμως δε με ενδιέφερε -ειλικρινά και ποτέ δεν ένοιωσα άσχημα για την εμφάνισή μου ώσπου....
...ώσπου έμεινα έγκυος! Και μοιραία πήρα σχεδόν 30 κιλά! Μη βιαστείτε να με κακολογήσετε. Λάθος του πρώτου ενδοκρινολόγου σύμφωνα με τον δεύτερο. Τέλος πάντων το αποτέλεσμα μετράει. Αμέσως ,μετά τη γέννα ήμουν 25 κιλά βαρύτερη από ποτέ! Και αφού σαράντισα είπα να πάω να πάρω κανένα ρούχο μπας και ανανεωθώ αλλά και γιατί τίποτα δεν είχα να μου χωράει. Έπιανα τον εαυτό μου να απολογείται σε κάθε μαγαζί που έμπαινα για τα κιλά μου, λες και ήμουν 300 κιλά! Ήμουν περίπου 80, όχι και λίγα αλλά σίγουρα όχι και για να απολογείσαι! Ένοιωσα απαίσια όταν το συνειδητοποίησα, πως δηλαδή μπαίνοντας σε κάποιο μαγαζί για να βρω ένα παντελόνι για παράδειγμα το πρώτο πράγμα που έλεγα ήταν "Μόλις γέννησα και πήρα πολλά κιλά και ψάχνω ρούχα..."
Και όλες αυτές οι γυναίκες που έχουν περιττά κιλά το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν? Να ντρέπονται να πάνε για ψώνια ή να απολογούνται κάθε φορά? Πώς την πάτησα εγώ έτσι?
Όσο ανώτερη και αν θέλω να το παίζω, και ανεξάρτητη και επαναστάτρια, έπεσα στην παγίδα των προτύπων Δεν ήμουν πια "ιδανική" και με πείραζε πολύ αυτό, σχεδόν ασυνείδητα μάλιστα. Ευτυχώς πολύ γρήγορα κατάλαβα πόσο εύκολα πήγα να παρασυρθώ και αγάπησα τον ,για λίγο έστω, χοντρό εαυτό μου.
Τώρα σύμφωνα με τον δεύτερο ενδοκρινολόγο πρέπει να χάσω ακόμα 20 κιλά (είμαι 73 και έχω 1,62μ. ύψος) αλλά δεν αγχώνομαι. Στο κάτω κάτω άξιζε τον κόπο! Έχω έναν κούκλο γιο και μια γνώση παραπάνω!

5 σχόλια:

  1. να χαίρεσαι τον γιόκα σου και να τον καμαρώνεις πάντα!! να κοιτάξεις να είσαι καλά στην υγεία σου και να είσαι ευτυχισμένη με όλα αυτά που απλόχερα σου έδωσε ο καλός Θεούλης και να μην στεναχωριέσαι. Σιγα σιγά όλα θα γίνουν και κάποια κιλά θα χάσεις και τον καινουργιο σου εαυτό θα μάθεις να αγαπάς αρκει να βλέπεις τις ματάρες του γιου σου να σε κοιτάνε με αγάπη και λατρεία.

    σε φιλώ γλυκά γλυκά και καλώς ήρθες στον κόσμο μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
    ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ.
    ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ!!!
    Υ.Γ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΑΜΑ!! ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ!!
    ΣΕ ΠΕΡΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΤΩΡΑ!!!
    ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ.
    ΛΟΙΠΟΝ...ΑΝ ΘΕΣ ΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚΕΡ, ΜΕΤΑ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ : ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ? ΠΑΤΑ ΟΧΙ.
    2) ΑΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΕΝΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ, ΕΧΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΝΙ-ΜΑΡΚΕΤ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΣΕ ΜΕΝΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ Ε-ΜΑΙΛ ΣΟΥ.
    ΨΑΞΤΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ.
    ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ!
    ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΕΝΑ CBOX ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.
    ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ CBOX ΚΑΤΩ , ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΕΤΟΙΜΗ!!
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ!
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ.....ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΝΥΧΤΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια και τις συμβουλές. Όντως η επιβεβαίωση σχολίου είναι εκνευριστική!
    Έβαλα και το cbox!

    ΑπάντησηΔιαγραφή